ACES je dokazan dobavitelj aktivnega oglja in oglenih filtrov, ki se uporabljajo za čiščenje tekočin in plinov. Preden vam povemo, kaj je granulirano oglje in razložimo, za kaj se uporablja, bomo predstavili splošno definicijo aktivnega oglja.

Aktivno oglje je obdelan, amorfen ogljikov material z mikrokristalno strukturo. Proizvodnja vključuje dve glavni fazi - karbonizacijo in aktivacijo. Ti procesi ustvarjajo pore, zaradi katerih je ogljik odličen adsorbent. Ena izmed posebnosti tega materiala je velika notranja površina. Najpogosteje uporabljena aktivna oglja imajo površino 800 - 1200 m2/g.

V praksi to pomeni, da lahko z nadzorom nad načini predelave premoga vplivamo na njegove lastnosti in bodočo namembnost. Enako pomembna je oblika materiala, zaradi katere se bo dobro obnesel v posebnih primerih.

 

Kaj je granulirano oglje in kje se uporablja?

 

Granulirano oglje ni nič drugega kot aktivno oglje v obliki zrnc nepravilnih oblik. Proizvaja se iz visoko kakovostnih surovin, kot so premog, les ali kokosove lupine. Granulirano aktivno ogljese večinoma uporablja za čiščenje tekočin, čeprav se oglje z večjimi zrni včasih uporablja tudi za čiščenje zraka ali plinov.

Aktivno oglje, izdelano iz kokosovih lupin, je sestavljeno iz mikropor, ki nastanejo med procesom karbonizacije in aktivacije. Ta surovina je zelo odporna na abrazijo, zato je primerna za postopke, pri katerih je izpostavljena mehanskim poškodbam in nenadnim spremembam delovnih pogojev. Uporablja se tudi v živilski in farmacevtski industriji ter povsod, kjer se zahtevata sterilnost in pomanjkanje kontaminacije.

 

Uporaba granuliranega aktivnega oglja:

  • čiščenje pitne vode v čistilnih napravah (izboljšanje barve, okusa in vonja, odstranitev TOC, pesticidov in huminskih spojin),

  • katalitsko odstranjevanje ostankov klora in ozona,

  • zmanjšanje KPK, AOX pri čiščenju odpadne vode,

  • odstranjevanje organskih spojin (BTEX) v procesu remediacije voda in zemljišč

  • razbarvanje prehrambenih izdelkov (sladkor, glukoza)

  • čiščenje s parafinom in glicerinom

  • odstranjevanje organskih spojin (VOC) iz plinov.

 

Granulirano aktivno oglje - Sorbotech®

Aktivno oglje v granulah Sorbotech®, ki je na voljo pri ACES, se prodaja v pakiranjih po 18/20 kg ali v t.i. velike torbe. Možna je tudi prodaja v razsutem stanju (dostava v avtocisterni). Dobro bo deloval kot filtrirna postelja za obdelavo procesne vode ali filtracijo odpadne vode. To je 100 % varen izdelek, izdelan v skladu z veljavnimi mednarodnimi standardi.

Če imate kljub zgoraj navedenim informacijam težave pri izbiri pravega izdelka, smo tukaj, da vam pomagamo. Samo kontaktirajte nas preko obrazca ali po telefonu. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem izbrali pravo aktivno oglje, ki se ponaša z izjemno učinkovitostjo.