FAQ

Pogosto zastavljena vprašanja


Kakšno aktivno oglje priporočamo za nego vode v bazenu?

Za obdelavo vode v bazenih priporočamo granulirano aktivno kokosovo oglje iz serije Sorbotech® LGCO. Bitumenski premog Sorbotech® LG je lahko cenejša in enako pogosto uporabljena alternativa.

Katero aktivno oglje priporočamo za čiščenje vode iz pipe?

Za obdelavo vodovodne vode se najpogosteje uporabljajo bitumenski oglji Sorbotech® LG v standardni granulaciji 8x30 mesh (0,6-2,36 mm), včasih se uporabljajo tudi kokosovi oglji Sorbotech® LGCO. V primeru druge tehnologije čiščenja vode - z uporabo mletega oglja, prašnega oglja Sorbotech® LPW.

Katera aktivna oglja se priporočajo za pripravo vode v prehrambeni industriji?

Za pripravo vode v živilski industriji predlagamo uporabo čistega in nizko pepelnega kokosovega oglja Sorbotech® LGCO. V tej industriji se uporabljajo tudi bitumenski premog Sorbotech® LG in prašni premog LPW.

Kakšno aktivno oglje se priporoča za uporabo v sežigalnicah?

Za postopek čiščenja izpušnih plinov priporočamo prašno oglje iz serije Sorbotech® FP za odstranjevanje dioksinov in furanov (PCDD/F) ter težkih kovin. Pri tehnologijah na osnovi granuliranih ogljikov se uporablja aktivno oglje Sorbotech® FGB in FGBS.

Kakšno aktivno oglje priporočamo za uporabo v bioplinarnah?

Za aplikacije odstranjevanja vodikovega sulfida se priporoča impregnirano ulito aktivno oglje iz serije Sorbotech® GERS, medtem ko za odstranjevanje siloksana običajno zadostuje neimpregnirano ulito oglje iz serije Sorbotech® GE. V primeru premogov za čiščenje bioplina priporočamo, da se vedno obrnete na nas, da izberemo najprimernejši izdelek za vas.

Katero aktivno oglje je priporočljivo uporabljati pri čiščenju plinov iz VOC (lakirnice, lakirnice, industrije, ki uporabljajo organske snovi, npr. topila)?

Za odstranjevanje VOC priporočamo oblikovano oglje iz serije Sorbotech® GE in granulirano oglje iz serije Sorbotech® GG.

Katero aktivno oglje priporočamo za uporabo v prezračevalnih napravah in v gastronomskih odvodnih sistemih?

Granirana serija Sorbotech® GGCO na osnovi kokosa, kot tudi oblikovana serija Sorbotech® GE in granulirana ogljika serije Sorbotech® GG bodo delovale tukaj.

Kako ravnati z uporabljenim aktivnim ogljem?

Izrabljeno aktivno oglje je odpadek, ki ga je treba uporabiti ali predelati. Zbiranje, prevoz, odstranjevanje ali predelavo lahko izvajajo le subjekti, ki imajo za ta namen potrebna dovoljenja.

Ali je aktivno oglje nevaren odpadek?

Ali je aktivno oglje nevaren odpadek, določa njegova oznaka, ki je neposredno odvisna od njegove uporabe.

Kakšno aktivno oglje je treba uporabiti za zmanjšanje vonjav iz odplak?

Skupina kemičnih spojin, ki se uporabljajo pri čiščenju odplak (čistilne naprave, črpalne postaje itd.), odgovornih za onesnaženje zraka z neprijetnim vonjem, so žveplove spojine (vodikov sulfid, merkaptani). V tem primeru je učinkovita metoda uporaba posebnega impregniranega aktivnega oglja iz družine Sorbotech®GERS. Adsorpcija na ogljikovem sloju temelji na principu kemosorpcije.


Kontakt

ACES Sp. z o. o.

ul. Łużycka 10
81-537 Gdynia, pokrajina pomeranec

Davčna številka: 5862289573

tel. 58 622 63 50
tel/faks 58 623 30 17

aces@aces.pl