ACES je priznani dobavitelj aktivnega oglja in oglenih filtrov, ki se običajno uporabljajo za čiščenje tekočin in plinov. Našim strankam nudimo napredne filtracijske rešitve, primerne za čiščenje pitne vode, odplak, zraka, bioplina in odpadnih plinov. Eden od naših izdelkov jeaktivno oglje v prahu. Z veseljem vam bomo povedali več o tem, vendar je osnovni izraz, ki ga je treba razložiti na začetku, aktivno oglje samo.

Aktivno oglje je obdelan, amorfen ogljikov material z mikrokristalno strukturo. Proizvodnja aktivnega oglja vključuje dve glavni fazi - karbonizacijo in aktivacijo. Zaradi teh procesov se ustvarijo pore, zaradi katerih je ogljik odličen adsorbent, ki pridobi veliko notranjo površino. To so običajno vrednosti v razponu od 800 do 1200 m2/h.

Ugotovitev, ki pride ob branju teh dejstev je, da lahko z uporabo različnih metod predelave aktivnega oglja dobimo izdelek s specifičnimi lastnostmi in namenom uporabe. Aktivno oglje v prahu je najboljši primer tega.

 

Kaj je prašno aktivno oglje in kje se uporablja?

 

Prašno oglje je aktivno oglje v obliki prahu, ki nastane v procesu mletja granuliranega premoga, da dobimo produkt s premerom delcev, izraženim v mikrometrih. Uporaba te vrste aktivnega oglja običajno zahteva uporabo posebnih dozirnih sistemov, ki so sposobni aplicirati ustrezno dozo adsorbenta. Aktivno oglje v prahu se v glavnem proizvaja iz visokokakovostnega oglja ali bituminoznega oglja in se lahko uporablja v številnih različnih industrijskih sektorjih.

Premog v prahu lahko uporabite v suhi obliki ali dozirate s predhodno pripravljeno suspenzijo. Uporablja se predvsem za čiščenje odpadnih voda, kjer po dodajanju adsorbira organske spojine na svoji površini. Ogljik skupaj z adsorbiranimi nečistočami se nato usede na dno, zaradi česar ga je enostavno odstraniti iz filtra.

Doziranje aktivnega oglja v filtrirano tekočino lahko poteka v kontinuiranem ali periodičnem sistemu.
 

 

Nanos aktivnega prašnega oglja:
 

  • čiščenje pitne vode (površinska voda med cvetenjem ali podzemna voda za zmanjšanje humusnih spojin)

  • odstranjevanje organskih spojin, kot sta KPK ali AOX pri čiščenju odpadne vode

  • razbarvanje kemičnih in prehrambenih izdelkov

  • odstranjevanje dioksinov, furanov in živega srebra iz plinov, ki nastajajo pri termični obdelavi odpadkov.

 

Aktivno oglje v prahu Sorbotech®

Ponudba aktivnega oglja v prahu ACES vključuje štiri izdelke blagovne znamke SORBOTECH®. To so: SORBOTECH® LPW, SORBOTECH® LPB, SORBOTECH® FP in SORBOTECH® FPB. Razvita notranja struktura ogljika SORBOTECH® LPW in SORBOTECH® LPB je idealen medij za čiščenje pitne vode, filtracijo odpadne vode ali tehnološke vode, pri čemer se odstranijo snovi, ki vplivajo na barvo, okus in vonj. IzdelkaSORBOTECH® FP in SORBOTECH® FPBje odlična pri odstranjevanju dioksinov, furanov in težkih kovin iz izpušnih plinov.

Če imate težave pri iskanju ustreznega aktivnega oglja se obrnite na nas preko prijavnice oz. po elektronski pošti telefon. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem povedali več o ponudbi aktivnega oglja Sorbotech®, izbrali izdelek po vaši meri in pričakovanjih, poskrbeli pa bodo tudi za vprašanja v zvezi s transportom. Naša aktivna oglja iz serije SORBOTECH® LPW in SORBOTECH® LPB imajo certifikat Nacionalnega inštituta za higieno, ki potrjuje njihovo možnost uporabe pri pripravi pitne vode.