Naftne snovi so organske spojine, pridobljene z uporabo in predelavo surove nafte. Ti izdelki se pogosto uporabljajo na različnih področjih gospodarstva, vključno z: kot goriva in maziva. Onesnaženost z naftnimi spojinami je eden najresnejših okoljskih problemov. Glavni viri tovrstnega onesnaženja so: bencinske črpalke, avtopralnice, avtomehanične delavnice, rudarstvo nafte, industrija, proizvodnja asfalta, pa tudi promet – tako avtomobilski, železniški, vodni in zračni. Odstranjevanje onesnaževal iz nafte je mogoče izvesti z uporabo različnih vrst aktivnega oglja, od katerih je vsako izbrano za določeno vrsto kontaminacije

 

Obdelava kondenzata

Kondenzat ni nič drugega kot kondenzirana vodna para, ki se lahko med številnimi tehnološkimi procesi povezuje z drugimi kemičnimi spojinami. Kondenzat se čisti z aktivnim ogljem, ta postopek pa se najpogosteje nanaša na velike inštalacije s stisnjenim zrakom, pnevmatike, hlajenje in toplotne izmenjevalnike.

 

Odstranjevanje naftnih kontaminantov in obdelava kondenzata – ponudba ACES

Nabor aktivnih ogljikov, ki se uporabljajo za čiščenje kondenzata in odstranjevanje naftnih snovi, je precej širok. Na primer, storitvena podjetja, ki se ukvarjajo s kondenzatom v industrijskih napravah za stisnjen zrak, uspešno uporabljajo ogljike, oblikovane Sorbotech® GE. V pnevmatskih inštalacijah se zaradi uporabe različnih vrst olj in masti uporablja kokosovo oglje.

Ogljikove postelje se pogosto uporabljajo tudi v napravah, kjer je med drugim treba iz zraka odstraniti onesnaženi kondenzat, za kar so oblikovani oglji popolni. Sistemi za čiščenje ali odstranjevanje kondenzata pogosto temeljijo na lastniških zasnovah ogljikovih filtrov, pa tudi na specializiranih filtrirnih napravah, kot sta Sorbofil® GS ali Sorbofil® GPE. Če stopite v stik z nami, se lahko zanesete na pomoč pri izbiri ustreznega filtra za odstranjevanje naftnih kontaminantov in svetovanje o Aktivno oglje Sorbotech® za čiščenje kondenzata.